Camping Bergzicht

Camping Bergzicht is een christelijke camping voor jong en oud in Ommen (Overijssel). De camping wordt omgeven door de vele prachtige natuurvariaties van het Overijsselse Vechtdal. Achter de camping stroomt de rivier de Regge. De afwisseling in het Ommense landschap mogen we zonder overdrijven gerust uniek noemen. Camping Bergzicht brengt je rust en ontspanning!

Bergzicht biedt je vele voorzieningen voor een complete vakantie. Het goed verzorgde kampeerterrein heeft royale plaatsen voor kamperen met tent of toercaravan, maar je kunt natuurlijk ook kamperen in een van onze luxe stacaravans of kampeerlodgy. Voor de kinderen zijn er, verspreid over de camping, diverse speelvoorzieningen geplaatst, met o.a. een grote airtrampoline en een basketbalveld met verstelbare
baskets. In het hoogseizoen worden diverse activiteiten door het recreatieteam georganiseerd voor jong en oud. Op de homepage van bergzicht.nl vind ik een korte, maar krachtige omschrijving van de camping, wat me uitnodigt om verder te snuffelen op de website. Camping Bergzicht blijkt een echte familiecamping te zijn, waar met alle leeftijden rekening gehouden wordt, en waar ook voor iedere leeftijdsgroep activiteiten georganiseerd worden. Speciaal voor de 55 plusser zijn er in de maanden juni en september 55 plus weken. 55 plussers kunnen in deze weken gezamenlijke activiteiten ondernemen, georganiseerd door camping Bergzicht.

Activiteiten die voor de 55 plussers worden georganiseerd zijn onder andere: samen zingen, bowlen, een fietspuzzeltocht in de omgeving van Ommen, een busreis, een autopuzzeltocht met picknick in de omgeving van Ommen, midgetgolf en een gezamenlijkontbijt. In de zomermaanden is er in Ommen de zgn. "Ommer Bissingh". Dit is een jaarlijks terugkerend feest in en rondom Ommen met activiteiten voor jong en oud. De Ommer Bissingh heeft zeven Bissinghdagen. Zeven opeenvolgende woensdagen in juli en augustus die het beste van Ommen naar boven halen. Met wisselende thema’s wordt de bezoekers van de Ommer Bissingh, en dat zijn er jaarlijks meer dan 65.000, een afwisselend programma met voor elk wat wils geboden. Voorafgaand aan de Ommer Bissinghdagen is de officiële opening van de Ommer Bissingh op maandag voor de jaarmarkt, en blazen de vele dweilorkesten tijdens het twee daagse Blaasorkestenfstival in het eerste weekend van september het Ommer Bissingh seizoen weer uit. Naast de Ommer Bissingh evenementen zijn er in het Ommer zomerseizoen tal van organisaties die nauw samenwerken met de Ommer Bissingh. Deze organisaties bieden veelal een programma dat naadloos aansluit op de thema’s van de Ommer Bissingh of in ieder geval een prachtige aanvulling op het programma is. Camping Bergzicht biedt op het gebied van chalets/stacaravans (jaarplaatsen en verhuur) veel mogelijkheden. Het terrein is opgedeeld in diverse velden en biedt plaats aan 230 chalets/stacaravans. Het gebruik van velden creëert meer rust op de camping. Enkele velden zijn uitgerust met speeltoestellen voor kinderen. De eigenaar van de chalet/stacaravan mag gedurende het hele jaar op de camping verblijven, maar niet wonen. Sinds 2 jaar is er een nieuw chaletpark gerealiseerd aan de stille kant van de camping, met een bijzonder fraai uitzicht over het Reggedal (zie foto). Naast jaarplaatsen kun je bij Camping Bergzicht ook terecht voor het huren van een kampeer-lodgy, chalet of stacaravan. Voor het huren van chalets heeft de camping 11 moderne luxe chalets beschikbaar. Ook zijn er drie typen stacaravans te huur, te weten een 4-, 6- en 8-pers. stacaravan, waarvan de 4- en 6-persoons beschikbaar zijn in twee uitvoeringen: Standaard en XL. De XL-variant is breder en heeft grotere vertrekken.

Camping Bergzicht is voor velen een sfeervol begrip en voor anderen een nieuwe verademende vakantieervaring. De goed verzorgde terreinen bieden ongeveer 70 royale kampeerplaatsen, goede sanitaire voorzieningen en diverse speelvoorzieningen voor de kinderen. Verder zijn aanwezig : een verwarmd zwembad met een apart kleuterbad (40 cm. diep), een gezinsterrein en een groepsterrein, een wasserette, een receptie met assortiment levensmiddelen en elke dag vers afgebakken broodjes, stokbroden en croissantjes, een sportterrein, een actief recreatieteam in het hoogseizoen en draadloos internet (Wifi). Kortom, deze fraai gelegen familiecamping is een echte aanrader voor een heerlijke vakantie of om er even heerlijk een weekend of midweek tussenuit te gaan om te wandelen of te fietsen in de prachtige omgeving.

Meer weten? Of een vakantie in de zorgchalets reserveren op camping Bergzicht? Mail naar info@bergzicht.nl of bel 0529 - 451208