Activiteiten

Tijdens uw vakantie wordt binnen het totaalconcept een uitje aangeboden die geheel op maat wordt gemaakt. U als gast kunt zich inschrijven voor een activiteit. Daarnaast is er een duo-fiets met trapondersteuning beschikbaar zodat u een fietstocht kunt maken door de prachtige natuur van het Vechtdal. Een uitje wordt afgesloten met een bezoek aan het Theehuis De Lemelerberg dat eveneens rolstoeltoegankelijk is. Een aantal voorbeelden van uitjes die wij aanbieden:

Het Rolpad
Dit pad is een uniek rol- en wandelpad door een gevarieerd stuk natuur rondom Lemele en is 4,3 kilometer lang. Hier maakt u kennis met de landschappelijke en culturele waarde van de veelzijdige natuur en het boerenleven in al zijn facetten. 

Pont Loozensche Linie
Deze pont vaart naar een eiland met bastion en uitkijktoren. De gasten in een rolstoel kunnen weliswaar niet naar boven maar ze kunnen wel mee varen naar het eiland en daar genieten van de natuur. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan ’t Bakhuus om daar van een lunch of eenvoudigweg van een kopje koffie met appelgebak te genieten.


Markt Hardenberg
Elke maandagochtend van 08.30 tot 13.00 uur is er een markt in Hardenberg. De Hardenbergse markt telt ongeveer 65 standplaatshouders. De markt trekt bezoekers die van over de provinciale en landsgrenzen komen. Elke week heerst er een gezellige drukte op de markt. Aan het begin van de ochtend kunnen de gasten van Unieke Zorgvakanties Overijssel bij de drie deelnemende campings worden opgehaald. Aangezien de bus slechts ruimte heeft voor 9 personen, moeten de familieleden in principe zelf hun vervoer regelen. Tegen 12.00 uur worden de gasten weer opgehaald en “thuisgebracht”. 

Zwemmen bij De Kleine Belties
De gasten die een zorgchalet hebben gehuurd op Camping en Chaletpark Bergzicht en Camping en Chaletpark De Klimberg mogen gebruikt maken van het zwembad op De Kleine Belties . Tezamen met de gasten van Unieke Zorgvakanties Overijssel van De Kleine Belties, kunt u anderhalf uur gebruik maken van het overdekte zwembad.

Kaasboerderij Heileuver
Al meer dan een kwart eeuw wordt op deze boerderij echte boerenkaas gemaakt. De melk wordt geleverd door de eigen koeien. Jarenlange ervaring en oude familierecepten staan borg voor een bijzondere smaak. Heel speciaal is de Sallandse kruidenkaas met paprika, bieslook en verse knoflook. De gasten van Unieke Unieke Zorgvakanties Overijssel krijgen hier als groep een rondleiding. Naast de kunst van het kaasmaken is er ook andere kunst op het erf te vinden. In het “Schilderijenhuis” is een doorlopende expositie van diverse kunstenaars te bewonderen.

Op het erf kan men een kijkje nemen, een koe aaien of een kopje thee of koffie (zelfbediening) nuttigen. In de boerderij zijn behalve kaas ook tal van streek producten te koop. Het arrangement kost € 3,50 per persoon en is dus niet inbegrepen bij de huur van de zorg-unit.